14:00

Referat: Korpen Malmö IF - AIF Barrikaden

Startelva (4-3-3): Mikael – Alex (f.d. Lilla Torg), Viktor, Albin, Danne – Patrik, Osama, Johan Ahl – Josef, Henke, Amine

Avbytare var:
Linus som kom in som mittback efter en knapp halvtimme, spelade där första halvlek ut samt matchens sista 6 minuter medan han däremellan spelade högermittfältare,

Jonas som kom in som central mittfältare efter en dryg halvtimme, spelade där halvleken ut för att sedan ta ett steg ut till vänster på mittfältet där han spelade hela andra halvlek,

Jamal som kom in som högeranfallare efter 35 min och spelade där halvleken ut medan han sedan nästan hela andra halvlek spelade vänsteranfallare men efter ett ha varit utbytt några få minuter mot slutet avslutade några minuter som central mittfältare,

Christoffer som kom in efter 35 min som vänsteranfallare, spelade där halvleken ut innan han i paus gick över som högeranfallare och spelade där tills han blev utbytt 10 min före slut,

Emil som spelade hela andra halvlek som vänsterback,

Björn som spelade sista knappa halvtimmen som mittfältare, först centralt men mot slutet till höger och

Olle som spelade sista knappa halvtimmen som central anfallare.

Vi hade alltså för dagen hela 7 avbytare vilket nog är det mesta på många herrans år.

Korpen började klart bäst och hade haft två hörnor och två avslut redan innan det spelats 2 min och hade ett klart spelövertag första 25 minuterna och hade också några riktigt bra målchanser på bara en dryg minut runt 20:e matchminuten men ett dåligt avslut ur friläge, en lika tuff som bra brytning av Viktor i sista stund (sedan en av våra spelare missat grovt i uppspelet) och slutligen ett gemensamt avvärjande av Mikael och Albin av ett skott som såg ut att skruva sig in precis vid stolproten gjorde att vi behöll den ledning vi tagit redan i den 8:e min.

Vårt mål som på den dryga första halvtimmen var vårt enda avslut var frukten av ett extremt vackert anfall där Osama när han fått en boll från vänsterkanten och alla väntade sig en passning ut till höger istället slog den rakt fram till Henke som slog den precis så perfekt i djupet som behövdes för att Josef skulle få tag på den och säkert lägga in den utan chans för målvakten.

Mot slutet av första halvlek verkade Korpen ha sprungit av sig det mesta och vi kunde flytta upp positionerna och i den 32:a min hade vi också en bra chans att öka på vår ledning när en frispark från Amine efter lite flipperspel hamnade hos Henke som (med huvudet?) nådde en av våra spelare som helt omarkerad bara någon meter framför målet tyvärr bara fick en så lätt touch på bollen med huvudet att målvakten relativt enkelt kunde rädda.

Spelet var därefter under resten av halvleken ganska jämnt, kanske med ett litet övertag för oss, men utan någon klarare målchans åt något håll. Vi var väl närmast ett mål genom ett skott av Christoffer ganska tätt utanför.

Om första halvlek slut kännetecknades av relativt få riktigt bra målchanser och över huvud taget få avslut så var detta enda inget mot det som i detta avseende karakteriserade hela andra halvlek. Det första avslutet på mål i denna halvlek kom inte förrän efter 25 min av då relativt nyinbytte Olle och deras första kom först i 84:e!!!

Vårt 2-0-mål kom bara någon minut efter detta deras enda avslut på mål i andra när deras målvakt (?, utespelare?, målvakten var i alla fall långt ute och yrade) slog bollen rakt på Linus som lätt borde kunnat lobba över målvakten men som istället bara på karakteristiskt Linusvis valde att springa rakt fram och på något halvt omöjligt sätt pressa sig förbi flera motståndare innan han kunde slå in bollen från nära håll. Hans val var vid närmare eftertanke (och fr.a. inte sedan man sett resultatet :) ) kanske rätt klokt eftersom en hög lobb lätt kunde stannat i den hårda motvinden.

Spelmässigt vi det något bättre laget hela andra halvlek (båda lagen spelade bäst i den motvind som för dagen var väldigt hård) men med tanke på Korpens väldigt klara dominans i början av matchen så var slutsiffrorna rätt missvisande men det är klart inte bara en tillfällighet att vi så ofta hållit nollan på senare tid, vi har haft ett gediget försvarsspel även om vi vid ett par tillfällen i början av just den här matchen hade klar hjälp av ett ineffektivt Korpen när de ibland hade mycket spelare i vårt straffområde utan att komma till skott.

Matchen som helhet blev av naturliga skäl inte så välspelad, både kortpassningsspelet och det lite längre dito stördes mycket av den kraftiga vinden.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-5 Avslut på mål: 6-4 Avslut utanför: 2-4